הריון והתעמלות

כמה מילים ממני:

כאמא לשניים חשוב לי לחזור ולומר דבר שנאמר כבר רבות:

הריון אינו מחלה!

הריון הוא הליך בריא וטבעי וכן העליה במשקל וכל שאר סגולותיו.

אשה הרה יכולה ואף צריכה להיות פעילה. פעילות בזמן הריון משפרת את מצב הרוח והגוף, מונעת בצקות ומסייעת עם כאבי הגב המוכרים לכל הריונית.

פעילות גופנית בהריון מכוונת בעיקר לשימור הקיים, לעזור לאישה לשאת את ההריון, להכין ללידה ולתקופה שלאחר הלידה.

הקו המנחה לפעילות בהריון צריך להיות ההקשבה לגוף. אישה יכולה להמשיך להתעמל ולעסוק בפעילות גופנית אם עשתה זאת קודם, בתנאי שתאזין לגופה, ותתייחס להתראות שימסרו ממנו.

יש לזכור שלגוף מנגנוני הגנה בריאים. כאשר משהו לא מתאים או לא טוב לו – הוא "יודיע". אם הפעילות נעימה ומשפרת את ההרגשה הפיזית של האישה – היא טובה לה, ואם לא – היא אסורה לה. זה, בשילוב הכרת צרכי הגוף בהריון ומגבלותיו בתקופה זו הם המפתח ל"מה מותר" ו"מה אסור" בהריון.

גם נשים שלא התעמלו קודם יכולות להתחיל להתעמל בהריון, בכל שלב, בתנאי שהפעילות תהיה מותאמת ליכולתן הגופנית. עם זאת צריך לזכור שהפעילות הגופנית מיועדת לנשים עם הריון תקין בלבד. בבמקרה כזה עדיפה זהירות יתר על פני חוסר זהירות.

אם ההריון תקין והתעמלת קודם המשיכי במעשייך רק הפחיתי את עוצמת המאמץ ל-80 אחוז ואם את מתאמנת עם מאמן/ת יש ליידעם בכדי לקבל את ההוראות וההשגחה המתאימים להריונית המתעמלת.

כמו כן, פירסמתי בהמשך 2 מאמרים של עמיתה שלי שהיא גם אחות מיילדת מוסמכת, אנא קיראו אותן בעיון והעזרו בהם. במאמרים מתוארות תופעות שונות המופיעות בהריון ואחרי הלידה והשפעתן האפשרית על גופינו. בקריאת המאמרים זיכרו שלא כל התופעות משפיעות על גופינו בצורה משמעותית ויש הריוניות ויולדות שחלק מהתופעות יראו להן לא רלבנטיות למצבן הפרטי. בכל אופן אני מפרסמת את 2 המאמרים הללו מתוך תקווה שמי שכן תתקל באחת מהתופעות המתוארות תבין עצמה ואת גופה יותר טוב.

והכי חשוב-

למרות הריצות התכופות לשירותים , הלחץ בבטן ובגב, מצבי הרוח וכל שגעונות ההריון, זכרי תמיד כי הכח לייצר חיים הינו מתנה נדירה שאין שניה לה והשתדלי להנות, הרבי בתרגילי נשימה ומתיחות, איכלי נכון שתי הרבה מים (2- 3 ליטר ביום) ונוחי כמה שיותר…

זיכרי: המצב הזה הוא זמני! הטוב ביותר עוד מצפה לך 🙂

שלכן תמיד, באהבה רבה, הילה